Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ

Οι φοιτητές χάνονται μέσα στα χρώματα- τα κομματικά συμφέροντα και την ατομική απάθεια. Ξεψυχά η κοινωνική αντίδραση της νεολαίας τώρα που απειλείται και χρειάζεται περισσότερο η δυναμη της- η δύναμη υπάρχει, η συνείδηση και η θέληση όμως;
Ο ατομισμός απορροφά το συλλογικό πνεύμα και τη δράση. Εμείς, οι φοιτητές του Χαροκοπείου υποστηρίζουμε τη συλλογική δράση, όχι μόνο με τη φοιτητική κοινότητα, αλλά και με μαθητές και εργαζομένους.
Οι νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου για την εκπαίδευση βρήκαν τους φοιτητές απροετοίμαστους. Η αντίδραση άργησε και τώρα που ξεκίνησε δοκιμάζεται καθημερινά. Δυστυχώς κυριαρχεί η προπαγάνδα από συμφοιτητές και μη και ένα κλίμα εκφοβισμού και κυρώσεων βάσει της- παράνομης η νόμιμης...; - απόφασης για κατάληψη που εδώ και λίγες μέρες πραγματοποιείται ζωηρά από όλους εμάς. Αν όλη αυτή η προσπάθεια και ο αγώνας των συναδέλφων μας για τις Παράνομες υπογραφές πήγαινε στον αγώνα για την κατάργηση του νόμου αυτού τα αποτέλεσματα θα ήταν πιο θετικά. Όλες αυτές οι “κάτω από το τραπέζι συμφωνίες” και οι ψίθυροι παραπληροφόρησης μας δείχνουν καθαρά οτι ο χαρακτήρας της κυβέρνησης βρήκε τόπο και στο Πανεπιστήμιο χάρη στους άξιους συνεχιστές της. Όλη αυτή η ασέβεια προς την απόφαση της συνέλευσης Γεωγραφίας (14/9/2011) απο τον Πρόεδρο του τμήματος και ο χαρακτηρισμός της ως “παράνομη”... καθυστερημένα- αφού είχε παρθεί η απόφαση, αναδεικνύουν μια άστοχη δολιότητα που δεν θα διχάσει τους φοιτητές, ούτε θα καταπνίξει τον αγώνα που δεν γίνεται για μια ομάδα 10- 15 ατόμων, αλλα για όλους μας, για αυτούς που μπήκαν και θα μπαίνουν από δω και πέρα στα Πανεπιστήμια.
Σ'αυτό το Πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζουν δεν χωράμε. Καλούμε τον Φοιτητικό Σύλλογο να πάρει θέση απέναντι στα μέτρα του νέου νόμου πλαίσιο, απέναντι στην τεμαχιοποίηση και εντατικοποίηση του φοιτητικού νου, στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους συμβασιούχους καθηγητές. Απέναντι στον πειθαρχημένο, ελαστικό και αναλώσιμο φοιτητή. Όσες τρικλοποδιές και να βάλουν στο φοιτητικό κίνημα, δεν θα επιτρέψουμε να είναι αυτή η νέα πραγματικότητα του πανεπιστημίου!
Τελειώνοντας, καλό θα ήταν να αναφέρουμε τη φράση που λίγο- πολύ διαβάσαμε όλοι μέσα απο το email του Δ.Σ. “... καλούμε την ερχόμενη Δευτέρα 19/9/2011 και ώρα 12.00, Γ.Σ. τμήματος Γεωγραφίας επειδή εκκρεμεί το σημαντικό θέμα της εξεταστικής , των πτυχιακών κτλ, και καλούμε όλους τους φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας να συμμετέχουν, αφού αυτή η απόφαση μας αφορά όλους.”
Ο νέος νόμος δεν μας αφορά όλους;
Αποβάλλετε από μέσα σας τον κομφορμισμό! Αυτή η πρωτοφανής παράλυση της κριτικής σκέψης παρακμάζει το σώμα. Κι έπειτα τη δράση. Κι έπειτα τα δικαιώματα: δεν υπάρχει τέλμα.
Θα σταματήσουν τα πάντα στο Πανεπιστήμιο όχι γιατί δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο, αλλά επειδή θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε και να λυσμονούμε το γεγονός οτι η φοιτητική κοινότητα στο παρελθόν της Ελλάδας συνέβαλλε στην αλλαγή της ιστορίας.


Η επανάσταση χρειάζεται συνείδηση” J. Jaures


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου