Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, μείωση κοινωνικών παροχών, δικτατορία της αγοράς, κοινωνικός καννιβαλισμός, τρομοκρατία, κοινοβουλευτικός αυταρχισμός, ξενοφοβία, λεηλασία περιβάλλοντος, , εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ατομικισμός, παγκοσμιοκρατία, ΔΝΤ, ξεπούλημα δημόσιας υπηρεσίας, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή...όλα συνέπεια του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την πραγματικότητα αλλά αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε.
Αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως μέρος των φοιτητικών κοινητοποιήσεων, ενάντια στο νέο νόμο που αφορά την εκπαίδευση και βλέπουμε στις συλλογικές αντιστάσεις που αναπτύσονται την ευκαιρία να οργανώσουμε την αντεπίθεση στην κυριαρχία και να διαμορφώσουμε κοινωνικές σχέσεις ισότητας και αλληλεγγύης. Απέναντί μας βρίσκουμε, όχι μόνο εμείς σαν φοιτητές, αλλά όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, τους υποστηρικτές αυτού του οικονομικο-πολιτικού συστήματος.
Ο νόμος Διαμαντοπούλου επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την πλήρη υποταγή της στους ιδιώτες, φιμώνοντας τις φωνές αντίστασης απο τους φοιτητές.Η κατάληψη του τμήματος Γεωγραφίας σε συντονισμό με τις υπόλοιπες καταλήψεις σχολών σε όλη την Ελλάδα και τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις είναι τα μόνα μέσα πάλης για την ανατροπή του νόμου-εκτρώματος.

Με την κατάληψη δηλώνουμε πως:
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμμετέχουμε σε ένα πανεπιστήμιο υπό διάλυση.
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ το πανεπιστημιο μας ''ανοιχτο'' , με συζητήσεις , βιντεοπροβολές, δράσεις και μοιράσματα εντός και εκτός του Χαροκοπείου και αυτοοργανώνουμε τη ζωή μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απο την κυβέρνηση του Πασόκ την απόσυρση του νόμου και των υπόλοιπων μέτρων που πλήττουν τις ζωές και την εργασία μας.
Επιθυμούμε τη συμμετοχή όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων- ανέργων, μαθητών και φοιτητών στην αντίσταση αυτή και σε όλες τις αντιστάσεις που θα έρθουν μέσα σ'αυτή την κοινωνική λαίλαπα που βροντοφωνάζει το θάνατο της ελευθερίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου